feature image

Spørsmål og svar

Her har jeg samlet sammen ofte stilte spørsmål som mange kunder lurer på. Minner om at du når som helst kan ta kontakt for en uforpliktene samtale. Send meg gjerne en mail når som helst eller ring alle hverdager mellom kl. 10.00-17.00
Tlf +47 944 35 225, e-post: cdtfoto@gmail.com eller benytt deg av kontaktskjema på denne hjemmesiden. Du kan også kontakte meg gjennom min Facebook


Hvor lenge varer selve fotograferingen?

Barn, familie, portrettfotografering kan variere, men i hovedsak setter jeg av ca en time. På newborn fotografering setter jeg av ca tre timer.
På hjemmesiden kan du finne forskjellige pakkeløsninger på konfirmasjon og bryllupsfotografering. Disse varierer ut i fra hvor stor pakkeløsningen er. Fra standard portrettfotografering i studio på ca 1 time til halv og heldagsfotografering.

Når får jeg se bildene?

Etter fotograferingen velger jeg ut ca 30-40 bilder. Disse bildene blir klargjort til visningstime. Klargjøring for visning av bildene kan variere, men i hovedsak en uke til to uker. Så snart bildene er ferdige kontakter jeg deg for å booke visningstime i studio.

Hva skjer på en visningstime?

Før visningstimen har jeg klargjort et slideshow fra de utvalgte bildene. Disse får du se på stor skjerm. Siden går vi gjennom bildene på nytt der du kan komme med innspill, sørsmål og ønsker. Jeg hjelper deg med å sortere ut de beste bildene og noterer ned de bildene du likte best. Man må ikke bestille bilder med en gang. Etter visningstimen kan du selvfølgelig få tilsendt en mail med bilder i pdf format. På den måten kan du se bildene hjemme og kanskje sammen med andre som du vil dele bildene med.

Hvor mange bilder blir laget fra en fotografering?

Under en fotografering tar jeg ca 150 til 200 bilder. Siden velger jeg ut de beste bildene, ca 30 -40 stk.

Jeg ønsker å avbestille fotograferingen

Uforutsette hendelser kan skje alle og det kan være mange grunner til at man ønsker å avbestille fotograferingen, som foreksempel sykdom. Ta kontakt så fort som mulig, send en meldig på tlf +47 944 35 225, e-post: cdtfoto@gmail.com eller benytt deg av kontaktskjema på denne hjemmesiden. Du kan også kontakte meg gjennom min Facebook

Hva er en digital fil og er disse inkludert i prisen?

En digital fil er selve bildet brent på cd eller lagt på en minnepenn. Har man digitale filer kan man bestille sine egne fotoprint i fotobutikker eller på internett. Mange synes dette er en fin løsning, man får da friheten til å velge selv hvilket materiale bildene skal trykkes på.
behjelpelig med å finne plasser på internett som man kan bestille bilder. De digitale filene er ikke inkludert i prisen og kan etterbestilles. Priser på etterbestillinger finner du her

Kan jeg betale med kort?

Nei, etter fotograferingen vil du motta en faktura sendt på mail. Det er viktig at du fyller ut kundeskjema når du er i studio. Det er mulig å betale kontant

Hvilke klær bør jeg ha på meg?

Her også kan man planlegge litt. Nøytrale farger er fint for eksempel på gruppebilder/familie, hvis en i bildet har sterke farger vil dette gjerne lede oppmerksomheten på feil plass og kan forstyrre bildets helhet. Men det viktigst er at du har på deg noe som du er konfortabel med, så snakk gjerne med meg på forhånd av fotograferingen så kan jeg komme med tips. I studio har vi mange forskjellige bakgrunner og valg av klær blir blir deretter. Svarte klær og svart bakgrunn kan bli en uheldig kombinasjon. Ta gjerne med flere skift når du kommer til studio.

Fotografering i studio eller ute?

Ønsker du at fotograferingen skal skje ute i naturlige omgivelser? Dette er fullt mulig. Jeg fotograferier gjerne på ute /location. Mange synes bildene blir mer levende og man får tilgang til et naturlig lys og natur. Mange ønsker å slippe å ta med seg liten nyfødt baby i studio og heller være i trygge og rolige omgivelser for barnet hjemme. Minner om at det tilkommer et beløp på kr. 400,- ved fotografering utenfor studio.
Fotografering i studio har sine fordeler med tanke på at man til en hver tid kan fotografere under kontrollerte forhold med tanke på vær, vind og lys.

Hva menes med fotografering på location /ute?

Alle bilder som er fotografert utenfor studio. Det kan foreksempel være hjemme hos deg eller ute i naturen osv...

Kan du fotografere hjemme hos meg?

Ja, jeg kan tilby hjemmefotografering. Hjemmefotografering er mest populært til baby og nebornfotografering. Muligheten er å rigger opp et lite studio hjemme hos deg. Er det gode lysforhold er det også veldig fint å bruke naturlig lys. Jeg har blitslamper og fotoutstyr som jeg kan ta med meg. For bruk av blitslampene trenger jeg å få låne utak til strøm. Jeg tar med meg alt av fotoutstyr samt tepper osv som trengs for å ta nydelige bilder
Mange foreldre synes det er fint å slippe å reise med nyfødt baby helt til fotografen. Sammen finner vi den beste løsningen. Minner om at det tilkommer et beløp på kr. 400,- ved fotografering utenfor studio.

Hvor lenge blir bildene lagret på din hardisk?

Kjøper du filene, blir bildene lagret i to år.

Jeg ønsker å kjøpe gavekort, har du det?

Jepp, gavekort har jeg, se mer informasjon